Brioşe cu zmeură/Raspberry muffins


Primele mele brioşe! Proaspăt scoase din cuptor, aburinde, lăsând în aer o mireasmă dulceagă de zmeură. Sunt foarte încântată! M-am trezit în viul dimineţii să le pregătesc pentru micul dejun şi în timp ce fremătam emoţionată în bucătăria pe jumătate adormită, mă gândeam dacă or să-mi iasă, să nu fac greşeli adăugând câteva grame în plus de făină, că apoi nu mai erau pufoase ori, să fie dimensiunea ouălor egală. Haha, tot soiul de temeri. Dar, uite-mă ţinând în mână prima tavă cu brioşe. Faţa mea vorbeşte.

DSC_0059

Pentru începătorii ca mine, veţi vedea, e floare la ureche!

  • please scroll down for English

DSC_0039

Ingrediente:
~pentru 12 brioşe~

• 3 ouă
• o lingură esenţă de vanilie
• 150 g zahăr
• 100 ml ulei
• 100 ml lapte călduţ
• 200 g făină
• 1 plic praf de copt
• 1 vârf cuţit de sare
• zmeură

DSC_0034

Preparare:

  1. Ouăle se mixează împreună cu zahărul timp de câteva minute, după care se pune esenţa de vanilie.
  2. Se adaugă treptat laptele călduţ şi uleiul şi se mixează.
  3. Făina se amestecă cu praful de copt, apoi se cern peste compoziţia obţinută.
  4. Se adaugă la final sarea.
  5. Se ung formele de brioşe cu un şerveţel înmuiat în ulei, apoi se tapetează cu făină.
  6. Mai departe, procedeul este foarte simplu: o lingură de aluat → zmeură→o lingură de aluat→zmeură→în cuptor.

muffins
7. Când sunt gata, le scoatem şi le punem pe un prosop unde le vom lăsa la racit.

Sunt mi-nu-na-te!

DSC_0033

My first muffins! Fresh out of the oven, steaming, leaving in the air a sweetish aroma of raspberries. I’m very pleased! I woke up early in the morning to prepare them for breakfast and while I was rustling excited in the kitchen half asleep, I was wondering if I succeed, trying to avoid the mistakes as adding a few extra grams of flour, then the muffins will not be fluffy or choosing the eggs with an equal size. Haha, all sorts of fears. But here I am holding the first tray of muffins. My face speaks.

For beginners like me, you’ll see, it’s a piece of cake!

DSC_0018

Ingredients:
~ for 12 muffins ~

• 3 eggs
• a teaspoon vanilla extract
• 150 g sugar
• 100 ml oil
• 100 ml warm milk
200 g flour
• 1 sachet baking powder
1 pinch of salt
raspberry

DSC_0028

Preparation:

  1. Mix the eggs with sugar for some minutes, then add the vanilla extract.
  2. Gradually add the warm milk and oil.
  3. Mix the flour with baking powder, then sift over the composition obtained.
  4. Salt is added at the end.
  5. Grease the muffins tray with a napkin soaked in oil, then coat with flour.
  6. After all these, the process is very simple: a spoon of dough → raspberry→ a spoon of dough → raspberry→ in the oven.
  7. When they are done, take them out and let to cool.

DSC_0117

They are simply wonderful!