Tartă cu zmeură/Raspberry tart


DSC_1250

  • please scroll down for English

Azi vă prezint o tartă foarte drăguţă cu zmeură. Deja e pe listă să o refac (într-o formulă ceva mai diferită) şi pentru când vine sora mea acasă. Şi e aşa de simplu de făcut! Hai să vedem de ce avem nevoie.

DSC_0006

Ingrediente:
Pentru aluat fraged
• 200 g făină albă
• 100 g unt foarte rece (ținut la congelator 10 minute)
• o lingură zahăr
• 2 linguri lapte rece
Pentru cremă
• 2 plicuri crème ole cu capsuni
• 800ml lapte rece
• zmeură congelată

DSC_0009
Preparare:
Amestecăm toate ingredientele bine bine până ce formăm un cocoloş bun de modelat. Se spune că pentru aluatul de tartă ar fi nevoie de boabe de fasole. Dar vă spun un secret învățat de la dragul meu Jamie Oliver. Se întinde aluatul. Se așează în tavă, înlăturând surplusul care trece de buza tăvii. Se înțeapă cu furculița pe fund (auch!). Apoi se bagă la congelator 20 minute. Hehe, acum avem timp berechet să ne ocupăm şi de cremă. Ne ghidăm după instrucţiunile de pe plic şi îi mulţumim Lordului Mr. Oetker că ne scoate din belele şi de data asta, numărând ca la pituluşul timpul de pregătire.

DSC_1235

DSC_1247
Pornim cuptorul. La acest moment, aluatul de tartă ar trebui să fie bocnă, așa că se scoate din congelator și se vâră la cuptor pentru 15-20 minute. După ce se răceşte, întindem crema de căpşuni. Dăm la frigider pentru o oră. Şi ce ne mai rămâne de făcut? Să ne jucăm! Ne jucăm cu fructele care se asortează cu crema. Eu am jonglat cu nişte zmeură îngheţată. Şi uite ce tartă chipeşă ne-a ieşit! Se pare că e foarte fotogenică.

DSC_1251Today I present you a very nice raspberry tart. It is already on my list to recover (in a slightly different form) for my sister when she comes home. And it’s so easy to do! Let’s see what we need.

Ingredients :
For the dough
• 200 g flour
• 100 g cold butter ( kept in the freezer for 10 minutes)
• one tablespoon sugar
• 2 tablespoons cold milk
for cream
• 2 sachets strawberry crème ole
• 800 ml cold milk
• frozen raspberries

DSC_1252

Preparation:
Mix all the ingredients very well until you form a solid ball. It is said that the tart dough would need beans. But I tell you a secret learned from my dear Jamie Oliver. Stretch the dough . Place in tray, removing the excess which passes the lip tray. Prick with a fork the bottom (auch!). Then, put it in the freezer for 20 minutes. Hehe, now we have a lot of time to make the cream. We follow the instructions on the sachet and thank to the Lord Mr. Oetker because he take us out of trouble this time.
Switch the oven . Now, the tart dough should be stiff and cool, so remove from the freezer and put it in the oven for 15-20 minutes. After it is cooled, spread the strawberry cream. Place it in the fridge for an hour. And what remains to be done? Let’s play with some fruit which suit with the cream. I juggled with some frozen raspberries. Look what a beautiful tart we prepared! Also, it seems to be very photogenic.

DSC_0001