Prăjitură cu lămâie/Lemon cake


DSC_0008

  • Please scroll down for English

Pe masa de Paşte, prăjitura aceasta cu lămâie a avut un loc de cinste. Credeţi-mă, e fantastică! Cu o textură fină, se topeşte în gură. Iar combinaţia cu nucă de cocos e grozavă! Vă spun, trebuie să o încercaţi!

Pentru aluat am folosit un pandişpan simplu împărţit în 4 foi. Nimic mai simplu. Îl puteţi găti acasă, ori îl puteţi cumpăra. Acum vine crema, elementul cheie!

DSC_0003

Pentru cremă :
• 1 litru lapte
• 8 linguri făină
• 6 linguri zahăr
• un pachet de unt (200 gr)
• coaja de la o lămâie
• o esenţă de vanilie
• sucul de la jumătate de lămâie

decor- nucă de cocos

Eu am dublat cantităţile şi după ce am umplut bine prăjitura, restul de cremă am folosit-o la eclere.

Preparare:

Puneţi înt-o cratiţă făina, zahărul, coaja de lămâie şi o ciupitură de sare şi turnaţi lapte puţin câte puţin pentru a forma o pastă.Continuaţi să turnaţi laptele până când pasta se diluează din ce în ce mai mult şi adăugaţi tot laptele. Puneţi crăticioara la fiert, la foc mic şi amestecaţi continuu până ce crema se îngroaşă. Lăsaţi crema să se răcească, amestecând-o din când în când. După ce s-a răcit, mixaţi crema adăugând câte un cubuleţ din untul la temperatura camerei.
Umplem prăjitura cu cremă. Întindem bine crema deasupra ultimei foi (un strat mai subţire) şi presăram peste ea nucă de cocos din belşug. Lăsăm prăjitura în frigider peste noapte, apoi o tăiem după bunul plac şi o servim rece. O minunăţie!

DSC_0010

On the Easter meal, this lemon cake had a place of honor. Believe me, it’s fantastic! With a fine texture, it simply melts in your mouth. And the combination with coconut is great! I tell you, you have to try it!

For the dough I used a simple sponge cake divided into four sheets. Nothing easier. You can cook at home, or you can buy it. Now comes the cream, the key!

For cream:
• 1 liter milk
• 8 tablespoons flour
• 6 tablespoons sugar
• a package of butter ( 200 g )
• zest of one lemon
• a vanilla essence
• juice of a half lemon

~decorate with coconut

I doubled the quantities and after I filled really well the cake, the rest cream I used to eclairs.

Preparation:

Put in a saucepan the flour, sugar, lemon zest and a pinch of salt and pour the milk little by little to form a paste. Continue to pour milk until the paste is diluted and add all milk. Place the saucepan to boil at low heat and stir continuously until the cream thickens. Let the cream to cool, stirring it occasionally. When it is cooled, mix the cream adding butter cubes at room temperature.
Fill the cake with cream. Spread cream over the last sheet (a thinner layer) and sprinkle coconut over it abundantly. Leave the cake in the refrigerator overnight, then cut as you like and serve it cold . It’s wonderful!

DSC_0018