Tartă cu pui/Chicken tart


Nimeni nu ştie cât de greu este să ne menţinem aşa de rotunjori. Ca să ne păstrăm dimensiunile rotunde avem nevoie să mâncăm numai bunătăţi, da,da! Fursecuri, cornuleţe, tarte, cozonaci, prăjituri, off! Şi aşa de mult le iubim şi le urâm în acelaşi timp, e chiar teribil! Ne spunem: gata! de mâine fără dulciuri, fără patiserie, etc etc, dar poftim aşa de mult când vedem degetele cuiva plimbându-se galeş pe o felie de pizza sau un ecler cu vanilie! Aşa nu merge, aşa nu se mai poate! Cum ne vindecăm de poftele astea păcătoase? Simplu:  nu renunţăm la ele, dar ne desfătăm cu moderaţie. Nu în fiecare zi, iar atunci când o facem, nu ne aruncăm hulpavi să înfulecăm şi ultima felie de prăjitură de pe farfurie. Şi acum că am făcut şi introducerea asta ca o spovedanie, vă prezint o tartă grandioasă, prea dichisită pe cârpător pentru a nu fi admirată.

DSC_0874

Să vedem de ce avem nevoie.

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 150 g unt
  • o linguriţă praf de copt
  • sare
  • un ou
  • o lingură zeamă de lămâie
  • o linguriţă cimbru

Pregătim un aluat din făina amestecată cu praful de copt, sarea şi cimbrul, apoi adăugăm oul bătut cu zeama de lămâie şi untul la temperatura camerei. Omogenizăm şi frământăm până obţinem o bilă de aluat pe care o împachetăm în folie alimentară şi o dăm la frigider pentru o oră. Între timp ne ocupăm de umplutură.

DSC_0873

Pentru umplutură:

  • un piept de pui fiert
  • 2 linguri sos de soia
  • sare
  • piper
  • susan
  • condimente
  • pătrunjel proaspăt
  • 2 ouă
  • 200 g iaurt
  • caşcaval

După ce am fiert pieptul de pui, îl tăiem cubuleţe sau fâşii şi îl perpelim într-o tigaie de teflon cu foarte puţin ulei până prinde culoare. Adăugăm sosul de soia, condimentele, susanul şi pătrunjelul şi aşezăm pe o farfurie. Scoatem aluatul de la frigider, îl întindem în tavă (fără a o mai unge, pentru că aluatul conţine deja unt), şi îl înţepăm cu o furculiţă. Îl dăm la cuptorul încins pentru 10 minute. Îl scoatem şi îl ungem cu un sos de roşii făcut în casă, punem umplutura de pui cu minunatele ierburi. Batem ouăle cu iaurtul, sare şi arome(eu folosesc un amestec de ierburi făcut în casă) şi turnăm peste carne. Îi mai presărăm din belşug şi o mână mare de caşcaval ras. E gata când prinde o culoare maronie.

O idee grozavă ar fi să o serviţi cu iaurt şi felii de ceapă verde!

DSC_0860

En:

For the dough:

  • 250 g flour
  • 150 g butter
  • one teaspoon baking powder
  • salt
  • an egg
  • a tablespoon of lemon juice
  • a teaspoon thyme

Prepare a dough from the flour mixed with baking powder, salt and thyme, then add the beaten egg with lemon juice and the butter at room temperature. Stir and knead until you get a dough ball, put it in a food wrap and refrigerate for an hour. Meanwhile, make the filling.

DSC_0868

For the filling:

  • a boiled chicken breast
  • 2 tablespoons soy sauce
  • salt
  • pepper
  • sesame
  • spices
  • fresh parsley
  • 2 eggs
  • 200 g yoghurt
  • pressed cheese

After you boiled the chicken, cut it into cubes or strips and fry it in a teflon pan with very little oil to get color. Add the soy sauce, spices, sesame seeds and parsley and place on a plate. Remove the dough from the refrigerator,stretch it in the tray (without grease because the dough already contains butter), and pierce it with a fork. Put the tray in the hot oven for 10 minutes. Remove and anoint it with a homemade tomato sauce, put the chicken mixed with the wonderful herbs. Beat the eggs with yogurt, salt and flavors (I use a mixture of homemade herbs) and pour over the meat. Sprinkle a large handful of grated cheese. It’s ready when it becomes brown.
A great idea would be to serve this tart with yogurt and sliced ​​green onion!

DSC_0871