carrot and apple salad/salată de morcov şi măr


DSC_0860

Sweet, sour and spicy, it’s an explosion of flavors. For presentation I chose thinly sliced cucumber.

Ingredients:

3 medium carrots
1 apple, skinned and cored
1 tbsp fresh chopped parsley
s
alt and fresh ground pepper
the juice from ½ lemon
1 tsp honey
½ tsp ground cumin
¼ tsp paprika
2 tbsp extra virgin olive oil
2 tbsp toasted sesame seeds for decor
cucumber slices for serving

Grate the carrots and apple and sprinkle right away with lemon juice to prevent oxidation.

Add the rest of ingredients (except sesame seeds and cucumber) and mix until well combined. Serve on cucumber slices or from a bowl decorated with sesame seeds.

*To toast the sesame seeds, place them in a pan in a thin layer on medium heat for about 10 minutes, shaking the pan often until golden brown.

Enjoy!

DSC_0868

Dulce, acrişoară şi condimentată în acelaşi timp, e o explozie de gusturi şi arome. Pentru prezentare eu am ales feliuţe de castravete tăiate foarte subţire.

Ingrediente:

3 morcovi medii
1 măr curăţat de coajă şi seminţe
1 lingură de pătrunjel tocat
sare, piper proaspăt măcinat
zeama de la 1/2 lămâie
1 linguriţă de miere
1/2 linguriţă chimen măcinat
1/4 linguriţă boia
2 linguri de ulei de măsline extra virgin
2 linguri seminţe de susan prăjite pentru decor
felii de castravete pentru servit (opţional)

Morcovii şi mărul se dau pe răzătoare şi mărul se stropeşte imediat cu zeama de lămâie prevină oxidarea.

Se amestecă cu restul ingredientelor (cu excepţia seminţelor de susan şi a castravetelui) până sunt bine combinate. Se pot servi pe felii de castravete şi se presară seminţe de susan deasupra.

*Pentru a prăji seminţele de susan, se pun într-o tigaie în strat subţire la foc mediu şi se scutură tigaia din când în când până când se rumenesc puţin.

Poftă bună!

DSC_0861