Mushrooms in white sauce/Ciuperci în sos alb


If you want a refined sauce to change the taste of food into something tasty, you must learn to cook a French white sauce with mushrooms. The creamy texture will surely delight your taste buds!

DSC_0859

Ingredients:

  • 10 medium mushrooms
  • 150 ml milk
  • a tablespoon of flour
  • 2 tablespoons butter
  • 2 cloves of garlic
  • 200 gr cream
  • salt
  • pepper
  • dill

DSC_0873

Preparation:

  1. Cut the mushrooms in slices and put them in boiling salted water about 15 minutes, then leave to drain in a sieve.
  2. Melt the butter and add flour over it, stirring well. Add the milk and cream, stirring constantly to keep from sticking.
  3.  Leave at low heat and stir constantly. Add crushed garlic and leave to thicken.
  4. Now add the mushrooms and the chopped dill.

DSC_0848

DSC_0852

This mushroom white sauce is ideal with any steak, but is also suitable with baked potatoes or rice. I have served with pork and grilled zucchini.
DSC_0862

Ro:

Dacă vrei un sos rafinat care să schimbe gustul mâncării în ceva savuros, trebuie să înveţi să găteşti un sos alb franţuzesc cu ciuperci.  Textura cremoasă iţi va încânta papilele gustative!

DSC_0856

Ingrediente: 

– 10 ciuperci de mărime medie
– 150 ml de lapte
– o lingură de făină
– 2 linguri de unt
– 2 căţei de usturoi
– 200 gr de smântână
– sare
– piper
– câteva fire de mărar

DSC_0864

Preparare:

  1. Ciupercile le tai feliuţe şi le pui la fiert în apă cu sare cam 15 minute, apoi le laşi la scurs în sită.
  2. Pui untul la topit şi adaugi peste el făina, amestecând bine. Pui laptele şi smântâna, amestecând permanent ca să nu se lipească.
  3. Laşi la foc mic şi amesteci mereu. Adaugi usturoiul zdrobit şi laşi până se îngroaşă.
  4. Acum, adaugi ciupercile şi mărarul tocat.

DSC_0855

Acest sos alb cu ciuperci este ideal peste orice fel de friptură, dar este potrivit şi peste cartofi fierţi sau orez . Eu am servit cu muşchi şi dovlecel la grill.

DSC_0869