Winter veggies soup/Supă cu legume de iarnă


It’s the time of year when you have to stay indoors and enjoy perfect warm, nourishing soups with family.
A hot bowl of soup is the greatest comfort food during the winter months. Soup doesn’t have to be rich and creamy to be satisfying, though. Our healthy winter soup recipes are traditional versions more easy. This soup is packed with fresh veggies.

DSC_0852

Ingredients:

  • 2 medium onions
  • 1 big carrot
  • 2 peppers
  • 1 cup with cherry tomatoes
  • 2-3 potatoes
  • 6 tablespoons oil
  • 4 l of water + 200 ml
  • 2 eggs
  • few strands of celery and parsley
  • vermicelli
  • salt and spices to taste

DSC_0858

Preparation:

1. Chop all the vegetables into cubes.

2. Put the  onion, pepper and carrot in a medium pot with 200 ml water +6 tablespoons of oil for 10 minutes under cover.3. Add 4 l of water, the potatoes and let them to boil.4. When the carrots and potatoes are almost cooked, add the cherry tomatoes.

5. After 10-15 minutes, beat 2 eggs in a bowl and pour them into the soup bit by bit, then noodles, chopped celery and parsley leaves.

6. Season to taste.

DSC_0856

Ro:

Ingrediente:

  • 2 cepe medii
  • 1 morcov mare
  • 2 ardei
  • 1 bol roşii cherry
  • 2-3 cartofi
  • 6 linguri ulei
  • 4 l + 200 ml apă
  • 2 ouă
  • câteva fire de ţelină şi pătrunjel
  • fidea
  • sare şi condimente după gust

DSC_0861

Preparare:

1. Se toacă toate legumele în cubuleţe.

2. Se pun la înăbuşit într-o oală de dimensiuni medii ceapa, ardeiul şi morcovul în 200ml apă şi 6 linguri de ulei, timp de 10 minute sub capac.

3. Se adaugă cei 4 l de apă şi cartofii şi se lasă să dea în clocot.

4. Când morcovul şi cartofii sunt aproape fierţi, se adaugă roşiile cherry.

5. După aproximativ 10-15 minute, bateţi într-un bol 2 ouă şi le turnaţi în supă puţin câte puţin, apoi fideaua, frunzele de ţelină şi pătrunjel tocate mărunt.

6. Condimentaţi după gust.