Fursecuri fragede cu gem/ Tender cookies with jam


DSC_0861

ingredients

DSC_0865

Preparare:

1. Frecăm untul cu zahărul până obţinem o compoziţie spumoasă. Adăugăm gălbenuşul, făina amestecată cu praful de copt, praful de sare, esenţa de vanilie şi frământăm un aluat omogen. Îl dăm la frigider o jumătate de oră, după care îl scoatem şi rupem bucăţi, formând mici biluţe pe care le rotunjim între palme.

2. Le aşezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi cu ajutorul unei linguri de lemn cu coada rotunjită le facem câte o gaură în mijloc.
3. Umplem fiecare gaură cu gem sau dulceaţă de mure (sau cu orice alt gem pe care îl avem în casă). Dăm la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, aproximativ 15-20 minute.

4. Le scoatem din tavă după ce s-au răcit şi le servim cu zahăr pudră vanilat şi lapte.

page1

page2

DSC_0859

Preparation:

1. Rub the butter with the sugar until it becomes a foam composition. Add the yolk, flour mixed with baking powder, a pinch of salt, vanilla essence and stir a homogeneous dough. Give it to the fridge half an hour, then remove and tear it in pieces, forming small balls rounded them between your palms.

2. Put them in a tray that is lined with baking paper and using a wooden spoon with a rounded tail make it a hole in the middle.

3. Fill each hole with Blackberry jam. Lay them in the preheated oven at medium heat, about 15-20 minutes.

4. Remove them from the tray after they have cooled and serve them with vanilla powdered sugar.

DSC_0866

DSC_0871

Advertisements