Prăjitură de ciocolată cu portocale


E un joc nou! De magie! Cu nuci, stafide, ciocolată şi portocale. Am spus un descântec anume şi ele s-au transformat într-o prăjitură aşa de bună, că cineva trebuie să mă oprească din mâncat!

Picture 1221

Ingrediente:

  • 4 pahare iaurt natural
  • 75 g cacao pudră
  • 200 g zahăr extrafin
  • 4 ouă
  • 75 g amidon de porumb
  • 2 portocale
  • o lingură de rom
  • un vârf de cuţit de sare
  • o lingură de unt
  • stafide-nuci (opţional)

Picture 1235

  • Se amestecă iaurtul cu pudra de cacao într-un bol.
  • Se adaugă zahărul extrafin şi se bate bine amestecul până se obţine o cremă uşoară. Se adaugă gălbenuşurile unul după altul, continuând să bateţi. Se mai pune amidonul şi se amestecă bine. Acesta oferă o textură fină prăjiturii şi înlocuieşte făina.
  • Se spală o portocală, se şterge şi se rade coaja peste amestec. Se adaugă şi romul.
  • Se bat albuşurile spumă separat cu puţină sare şi se încorporează treptat în crema de iaurt, amestecând de jos în sus. Se pun şi nucile mărunţite sau stafidele.
  • Se unge cu unt o tavă rotundă şi se toarnă compoziţia. Se coace la cuptor la temperatură medie. Se face testul cu scobitoare, apoi se răstoarnă pe un platou.
  •  Se prepară o cremă de ciocolată, eu am apelat la o variantă mai rapidă, Creme Ole –gata în 3 minute şi se ornează cu felii de portocale, după care se lasă la frigider.

Picture 1242

N.B. combinaţia dintre portocale şi cacao este delicioasă, dar puteţi pune şi alte ingrediente, cum ar fi zahăr vanilat sau zahăr cu aromă de scorţişoară în loc de cacao; lămâie sau grapefrut în loc de portocală.

Picture 1249