Tartă cu struguri şi cremă de vanilie


Tarta asta a fost un mic experiment şi o provocare pentru mine. De ce?

1. Pentru că e prima oară când fac tartă.

2. Pentru că de fapt nu am folosit o tavă de tarte, ci o tavă rotundă obişnuită.

3. Pentru că reţeta aluatului nu a fost una specială pentru tarte, ci o reţetă de aluat fraged pe care o folosesc când fac plăcintă de mere.

Şi cu toate astea, rezultatul a fost neaşteptat de încântător.

OK. Să începem.

Picture 1157

Pentru aluat aveţi nevoie de:

– 7linguri zahăr

– 7linguri lapte

-7linguri ulei

-1 ou

– 1 pliculeţ zahăr vanilinat

– făină cât cuprinde pentru a obţine o cocă flexibilă numai bună de nivelat cu sucitorul

Toate astea se amestecă într-un bol, iar când aţi obţinut o bilă de aluat, o împăturiţi în folie de plastic alimentară şi daţi la frigider pentru 20 de minute.

Între timp pregătiţi crema de vanilie.

Ingrediente:

– 4 gãlbenuşuri
– 500 ml de lapte
– 160 grame de zahãr
– 70 grame de fãinã
– un plic zahar vanilinat

Le mixaţi pe toate la viteză redusă, cu grijă să nu rămână cocoloaşe. Pentru mai multă aromă adăugaţi şi coajă de lămâie sau esenţă de vanilie. Lichidul obţinut se fierbe la foc moderat şi amestecând continuu până se îngroaşe.

Luaţi aluatul de la frigider şi întindeţi o foaie cât mai subţire.

Picture 1160

Tava merge pentru 5 minute la cuptorul preîncălzit.

Se pregătesc boabele de struguri.

Picture 1161

Se ia tava de la cuptor, se întinde crema de vanilie, apoi strugurii.

Picture 1162

Şi aşa arată rezultatul final. Ştiţi că e gata, când marginile sunt rumenite.

Picture 1163

Se lasă la odihnit minim două ore la frigider, apoi se serveşte cu poftă după atâta aşteptare. : D

Picture 1164