Omletă cu ardei, roşii cherry şi măsline


Evident că omleta perfectă este aceea care iţi place ţie. Depinde, aşadar, de ce iţi doreşti. Pentru o omletă clasică foloseşte numai ouă, sare şi piper. Pentru una mai pufoasă adaugă şi o lingură de apă rece pentru fiecare ou. Apa va acţiona atunci când pui amestecul în tigaia încinsă şi va forma vapori care vor face omleta mai pufoasă. Şi tot pufoasă va fi dacă baţi albuşurile şi gălbenuşurile separat şi apoi le amesteci.

Picture 1125

Tigaia trebuie să fie încinsă bine pentru că numai aşa vei putea obţine crusta aurie de deasupra omletei. Ai grija ce tigaie foloseşti! O tigaie prea mare va face ca omleta să se ardă, iar într-una prea mica se va face prea încet. Iar acum că ştim regulile de bază, putem începe.

Azi am pregătit o omletă rapidă cu ce am avut la îndemână.

Picture 1127

Tăiem ardei gras roşu/galben, măsline verzi şi negre şi roşii cherry. Batem 6 ouă, adăugăm 2 linguri de lapte, 3linguri de apă minerală şi condimente (sare şi piper). Punem în tigaie la încins 2 linguri ulei de măsline, după 2 minute turnăm compoziția de ou. Se adaugă legumele şi se coace acoperit, la foc moderat, cca 6 minute. Este important ca omleta să fie acoperită, pentru a se coagula bine masa de ou. Este gata când marginile sunt rumenite. Decorăm cu verdeaţă (ruccola sau busuioc) şi ta-daa! O super-omletă!

Picture 1133

Picture 1137